F.v. Ulrik Dahl, adm. direktør i Danish Export Association, CEO Stewart Stjernholm og COO May Wenche Hammert i Compass Fairs, André Minier, adm. direktør i Standesign og Henning Sørensen, adm. direktør i Compass Fairs Danmark.

Danish Export Association selger Standesign, som foreningen har eid siden 2006. Standesign overtas av norskeide Compass Fairs, som er blant Nordens største totalleverandører innen messer og konferanser.

Danish Export Association har arbeidet for å styrke danske eksportvirksomheter og skape rammer for disse gjennom internasjonal vekst de siste 50 årene. En av oppgavene har vært å hjelpe medlemsvirksomhetene med å profilere og markedsføre seg, herunder på internasjonale messer, utstillinger og konferanser. Det har blant annet skjedd i tett samarbeid med Standesign A/S, som Danish Export Association har eid siden 2006, og som designer, fremstiller og bygger unike utstillingsstands på ulike arenaer verden over.

– Gjennom vårt eierskap av Standesign, har vi gitt våre medlemmer mulighet til å bli sett på store fellesstands ved å delta på messer og gjøre fremstøt i nye markeder, forteller Ulrik Dahl, administrerende direktør i Danish Export Association.

Danish Export har, som følge av en ny strategi, truffet en strategisk beslutning om å selge Standesign og har i en periode nøye vurdert markedet for å finne den rette kjøperen. Valget falt på norskeide Compass Fairs, som er en av de største messearrangørene og standbyggerne i Norden.

Compass Fairs og Standesign har bred erfaring og kompetanse innen design og prosjektledelse. Med egen produksjon og lagerkapasitet samt kvalifiserte montører, bygger virksomhetene spennende og inspirerende løsninger til kundene. Standesign og Compass Fairs har samme verdigrunnlag, og medarbeiderne supplerer derfor hverandre på beste vis.

Standesign og medarbeiderne fortsetter som en selvstendig enhet i Compass Fairs og de primære oppgavene vil fortsatt være som leverandør av stands til Danish Export.

– Jeg er overbevist om at både ledelse og medarbeidere i Standesign kan berike oss med ytterligere ekspertise og kompetanse innenfor design, prosjektledelse og erfaring med å bygge messestands, sier Henning Sørensen, administrerende direktør Compass Fairs Danmark. – Compass Fairs har en sterk posisjon i Norden med mange medarbeidere og mye utstillingsmateriell til rådighet. Sammen med Standesign, kan vi nå levere nye elementer og produkter til våre kunder. I en internasjonal utstillingsverden er kravene høye til design, kvalitet og ikke minst fleksibilitet for levering innen korte tidsfrister.